Vanliga frågor och svar

———————————

Vanliga frågor och svar

Kan jag bli patient på Migränkliniken?

Ja, om du har en diagnos, tex, Migrän, Spänningshuvudvärk, Hortons eller Chiari. Vi arbetar med behandlingar vid huvudvärksproblem. Det är du själv som bedömer om du har tillräckligt mycket besvär för att få vård hos oss.

Hur gör jag för att få komma till Migränkliniken och vad innebär det?

Du sänder in en ansökan till oss via denna egenremiss eller så ringer du till oss. När vi fått ansökan gör vi en bedömning och kallar dig sedan till en tid hos vår läkare. Läs även nästa fråga om egen remiss!

Behöver man remiss för att få komma till er? Kan jag skriva en egen remiss?

Får du remiss från din läkare får du förtur. Du får även snabbare behandling av ditt ärende när du skickar in en egen remiss. Men observera att vi finns i Värnamo. Och att vi är privata och något dyrare. Skriv därför bara en egen remiss om du verkligen bara vill komma till just oss!

Vad kostar ett besök hos er?
Ett första läkarbesök kostar för närvarande 1800 kr. Återbesök hos läkare 1400 kr. Vill du ha hjälp med utlösande faktorer och gå på samtal hos huvudvärkssjuksköterska: 800 kr. Botox behandling: 1400 kr/behandling (4-5 ggr/år). Läkemedlet ”botox” skrivs på recept  och du hämtar efter din första behandling ut det via ditt högkostnadsskydd som gäller på apoteket. Vid 1a tillfället får du läkarbesöket, Botoxbehandling, inkl läkemedel och information till en kostnad av 3500 kr.
Har ni några huvudvärkskurser?
Ja, det har vi. Se www.huvudspecialisterna.se
Kan alla få Botox?
Det är läkaren som bestämmer vem som kan få Botox. Men en generell regel är att patienten har kronisk migrän.
Vad ger Botox för biverkningar?
Som alla läkemedel finns biverkningar men de är ganska få när det gäller Botox. Det är ju ett biologiskt läkemedel, en bakterie som finns i våra jordar. Ring eller maila så berättar vi mer!
Om jag inte vill ha medicin kan ni hjälpa mig ändå?
Självklart kan vi det! Vi har stresshantering, kroppskännedoms träning, fysisk & mental avslappning med mera!
Varför bör jag gå till er med min huvudvärk?
För att vi har engagemang, intresse och ger dig tid. Vi är alla intresserade utav migrän och huvudvärk (de flesta av oss har också själva migrän) Och vi vet att detta kan komma att förbättra din situation. Och framför allt, vi tror på dig och vi ger inte upp!

Frågor? Vi hjälper dig gärna!