Vanliga frågor och svar

———————————

Vanliga frågor och svar

Kan jag bli patient på Migränkliniken?

Ja, det är du själv som bedömer om du har tillräckligt mycket besvär för att få vård hos oss. Om du har en diagnos, tex, Migrän, Spänningshuvudvärk, Klusterhuvudvärk (Hortons) eller annan huvudvärk så är vi specialiserade på behandlingar. 

Hur gör jag för att få komma till Migränkliniken och vad innebär det?

Du sänder in en ”egen remiss” till oss via vår hemsida. När vi fått den gör vi en bedömning och kallar dig sedan till en tid hos någon av våra Neurologer. Läs även nästa fråga om egen remiss!

Har ni behandling med CGRP-läkemedel?

Absolut! Både de som man tar varje månad men också den senaste som ges som infusion (droppform) som vi ser överraskande goda resultat av.

Behöver man remiss för att få komma till er? Kan jag skriva en egen remiss?

Får du remiss från din läkare får du förtur i kön. Du får även snabbare behandling av ditt ärende när du skickar in en egen remiss. Vi är privata och något dyrare och där gör det ingen skillnad om du har remiss från annan läkare eller ej. Skicka bara en egen remiss om du verkligen bara vill komma till just oss!

 

Vad kostar ett besök hos er?
Ett första besök hos Neurolog kostar i Värnamo 1900 kr. På andra orter 2300 kr Återbesök hos läkare 1500 kr, 1900 på andra orter.  Vill du ha hjälp med utlösande faktorer och gå på samtal hos huvudvärkssjuksköterska: 900 kr. Botox behandling: 1500 kr i Värnamo, övriga orter: 1900 kr/behandling (4-5 ggr/år). Läkemedlet ”botox” skrivs på recept och du hämtar efter din första behandling ut det via ditt högkostnadsskydd som gäller på apoteket. Vid 1a tillfället får du läkarbesöket, Botoxbehandling, inkl läkemedel och information till en kostnad av 3900 kr.
Har ni några huvudvärkskurser?
Ja, det har vi. Se www.huvudspecialisterna.se
Kan alla få Botox?
Det är läkaren som bestämmer vem som kan få Botox. Men en generell regel är att patienten har kronisk migrän.
Vad ger Botox för biverkningar?
Som alla läkemedel finns biverkningar men de är ganska få när det gäller Botox. Det är ju ett biologiskt läkemedel, en bakterie som finns i våra jordar. Ring eller maila så berättar vi mer!
Om jag inte vill ha medicin kan ni hjälpa mig ändå?
Självklart kan vi det! Vi har stresshantering, kroppskännedoms träning, fysisk & mental avslappning med mera! Men har du kronisk huvudvärk/migrän så kommer det tyvärr inte att räcka som behandling.
Varför bör jag gå till er med min huvudvärk?
För att vi har engagemang, intresse och ger dig tid. Vi är alla intresserade utav migrän och huvudvärk (de flesta av oss har också själva migrän) Och vi vet att detta kan komma att förbättra din situation. Och framför allt, vi tror på dig och ger inte upp!

Frågor? Vi hjälper dig gärna!


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.