Triptan migränKänner du att du måste tigga och be för att få dina triptaner/din medicin utskriven för din migrän? Kanske du ringer runt till flera Vårdcentraler, Kliniker så du får ut så mycket som möjligt?

Vi vet att det här är vanligt förekommande. Och vi förstår varför.

Det är ibland svårt att få sin medicin utskriven. ”Den är dyr” får många höra. DET i sig är inte viktigt, man måste få sin medicin! Och du har rätt att få den!

Däremot är det viktigt att förstå att det inte är bra för ditt hjärta och dina kärl att använda mer än 8 (åtta) så kallade triptaner per månad.

Har du fått den informationen?

Gör du av med fler än det så behöver du förebyggande medicin. För det är heller inte bra att inte behandla sina anfall. Därför behöver du samtidigt din medicin.

  • Du ska heller inte använda mer än 2 triptaner per dygn.
  • Det är viktigt att få en triptan som fungerar! Har du det?
  • Och att den tas på rätt sätt! Gör du det?
  • Har du tillsammans med din doktor gått igenom detta?
  • Om du inte har triptaner som fungerar vad har du för medicin du kan ta då?

Vi hoppas här på Migränkliniken att du som patient ska få så mycket förtroende för oss att du vågar berätta för oss hur mycket medicin du använder, på riktigt.

Vi vill ju hjälpa dig. Vi finns till för dig, inte tvärtom. Vi måste ju hitta tillräckligt med förebyggande medicin innan du kan ha en chans att minska din akutmedicin. Hur ska du annars klara dig?

Låt oss skapa förtroende så du vågar berätta hur du har det. Egentligen. Berätta gärna hur du upplever det när du behöver ett nytt recept, vågar du?